Erika Abolnar

Prakso v tujini sem opravljala v tiskarskem podjetju Pixel services LTD. V podjetju sem opravljala veliko različnih del. Počela sem praktično vse kar je potrebno, da ustvarimo tiskarski izdelek. Vzdušje v podjetju je bilo zelo sproščeno. Sodelavci so bili prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Na malti sem spoznavala nove kulture in nadgradila angleški jezik. Izkušnja je bila čudovita in bi jo z veseljem še enkrat ponovila.

Eva Mlakar

Na Malti sem opravljala prakso v podjetju MB Distribution, kjer sem zelo uživala. Vsak dan, ko sem prišla, sem imela veliko dela. Večinoma sem izdelovala promocijske plakate za njihove izdelke. Ljudje, ki so delali ob meni so bili zelo prijazni, sproščeni, polni energije. Veliko smo se pogovarjali in izvedela sem veliko novega o sami državi kot njihovi kulturi, navadah. Seveda pa nisem samo delala na Malti. Ko smo se vsi sošolci zbrali v stanovanju, smo s skupnimi močmi naredili večerjo. Ob večerih smo se kartali, pogledali kakšen film, se slišali z družino, včasih pa smo se odpravili v mesto in se pozabavali ter spoznavali ljudje in državo.

Hana Čurk

Prakso sem opravljala v podjetju The Definitive(ly) Good Guide. Imela sem več različnih del. Največ sem jim pomagala pri urejanju njihove spletne strani. Pri tem sem si izboljšala znanje angleščine in pridobila veliko novih izkušenj. Bivanje na Malti mi je bilo zelo lepo in vedno se ga bom z veseljem spominjala.

 

 

Nika Šabanovič

Prakso sem opravljala v nepremičninski agenciji Simon Mamo LDT. Moja naloga je bila preveriti cene in razpoložljivosti nepremičnin. Klicala sem lastnike in preverjala pravilnost podatkov, jih vnašala na agencijino spletno stran ter jo tako posodabljala. Poleg tega sem pisala članke za njihov spletni blog ter fotografirala ljudi in dogodke za spletno stran. S sodelavci sem se dobro ujela in hitro privadila na njihov sproščeni način dela ter življenja. Tako sem se na Malti vedno počutila odlično in brez skrbi! Cela izkušnja mi je zelo pomagala pri nadgradnji mojega znanja angleščine in me naredila bolj veščo pri komuniciranju v tujem jeziku. Naših dogodivščin na Malti nebom nikoli pozabila in srčno upam da se kmalu vrnem saj mi je ta otok res prirasel k srcu.

Lea Jankovič

Prakso sem opravljala pri podjetju Golub Enterprises LTD. Kjer se ukvarjajo z laserskim graviranjem. Delala sem skupaj z Joštom kar je bilo super saj nisem rabila biti sama in kar pripomoglo k še boljšem vzdušju na delovnem mestu. Oblikovala sva jim par grafičnih idej za podjetje ter opravljala tudi nekaj stranskih nalog. Šef in šefica sta bila zelo prijazna in vsi smo se dobro razumeli. Malta me je zelo očarala in si nisem niti malo predstavljala, da je lahko tako zanimiv in fantastičen otok. Ljudje so ekstremno prijazni, in okolje je neverjetno. S sošolci smo postali prava mala družina. Imeli smo se super, vedno smo bili skupaj in zelo dobro smo se razumeli. Doživetje je bilo res nepozabno in zagotovo se bom še vrnila na Malto. Vsi spomini, ki smo si jih skupaj delili mi bodo vedno vstali v spominu in sem hvaležna, da sem lahko bila del te neverjetne dogodivščine.

Jošt Petrovič

Prakso sem opravljal pri podjetju Golub Enterprises LTD. V Podjetju so naju z Leo prosili da jim napraviva brošuro zraven pa sva opravljala več manjših nalog. Na Malti sem si izbolšal znanje angleščine in spoznal njihove običaje. V prihodnosti se želim vrniti na ta prelep otok.

 

 

 

 

Žiga Turk

Prakso v tujini sem opravljal v podjetju Glad enterprises. Moje delo je bilo objavljanje na njihovo spletno stran in izdelovanje plakatov. Na Malto bi se definitivno rad vrnil, saj sem tam začutil zelo sproščeno in veselo vzdušje.

 

 

 

 

 

 

Miha Pešič

Na Malti sem se počutil odlično. Ljudje so zelo prijazni, ljubeznivi, voljni pomoči in so brez stresa zato je bilo bivanje na Malti res užitek. Spoznal sem nekaj novih ljudi, ki so me presenetili z njihovim prijaznim vedenjem in z voljo do pomoči, kajti karkoli sem rabil so mi brez pomisleka več kot le pomagali. Hodil sem tudi v fitnes, ki ni bil kaj prida velik vendar je pa imel tudi bazen in jackuzzi in nadvse prijazno osebje. Obisk Malte bi priporočal vsem, ki si želijo imeti lepo in vsem, ki želijo uživati, saj je tam, po mojem mnenju, ena izmed najboljših destinacij za prebivanje počitnic ali dopusta.  Z sodelavci sem zares užival in smo ohranili stike tudi sedaj ko sem v Sloveniji in verjamem, da jih bomo ohranili še dolgo časa, saj so zares dobri ljudje in sem zares užival v času, ki sem ga preživel z njimi.